De 8e editie van de jaarlijkse openlucht beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden is op 16 mei jl. geopend en staat dit jaar in het teken van het Nederlandse themajaar “Rembrandt & de Gouden Eeuw”. Uitgangspunt bij de selectie van tien talentvolle hedendaagse beeldhouwers is het thema: Jonge Beelden.

Business Platform Schipholweg-Schuttersveld ondersteunt dit initiatief van harte en is zes jaar geleden gestart met het plaatsen van één van de kunstwerken uit de tentoonstelling op het Schuttersveld om hiermee verbinding te leggen met het centrum van Leiden. Dit jaar is gekozen voor het kunstwerk ‘Blossom’ van Josua Wechsler. Josua Wechsler (St. Gallen, Zwitserland, 1986) heeft gestudeerd aan de AKV St. Joost in Den Bosch en aan de University of Applied Sciences & Arts in Luzern, Zwitserland.

Het beeld dat hij maakte voor Beelden in Leiden gaat een relatie aan met de Hooglandse Kerkgracht. Blossom lijkt toevallig hier terecht gekomen te zijn, net als een zaadje dat uit een boom gewaaid is. Zoals zijn meeste beelden gaat ook dit beeld over de huid, het geraamte en hoe het beeld zijn vorm krijgt en hoe het groeit. Het beeld nodigt uit om te ontdekken, te beleven en te bevragen.

Blossom zal na 3 oktober op het Schuttersveld worden geplaatst en is daar een jaar lang te bewonderen.

De tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht is te bewonderen van 16 mei t/m 4 augustus.

Meer info op: http://www.beeldeninleiden.nl/