De gezamenlijke ondernemersverenigingen in de Leidse regio en VNO-NCW organiseren op dinsdag 10 oktober Ondernemersdag071. Centraal staat dit keer het thema ‘Ontmoet de regio’. Inspiratiesessies, afwisselende 071Talks en een actieve netwerkborrel vormen de mix waarmee regionale ondernemers worden geïnspireerd en met elkaar in contact worden gebracht.

Afwisselende inspiratiesessies
Bezoekers kunnen dit keer kiezen uit de volgende inspiratiesessies:

  • Duurzaam ondernemen loont; over de commerciële kansen van duurzaam ondernemen. Met voorbeelden uit de praktijk.
  • Vastgoed als belegging. Bereikbaar voor iedereen! Investeren in vastgoed, als huisvesting en/of om je oude dag veilig te stellen. Je hoort er over, maar het lijkt voor velen een brug te ver. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. In deze sessie hoor je als ondernemer wat de mogelijkheden zijn.
  • De toko van de toekomst; over (digitale) ontwikkelingen die je onderneming in de komende jaren zullen gaan beïnvloeden en waar je niet omheen kunt. Met nieuwe businessmodellen uit de regio, inspiratie en eyeopeners!
  • Creëer je eigen personeel; ´The war for talent is on´. Goed personeel is moeilijk te vinden. Opleiding en praktijk sluiten niet altijd op elkaar aan. En ondertussen kom jij als ondernemer niet vooruit. Tijdens deze inspiratiesessie staan vier vernieuwende voorbeelden van personeelswerving in de schijnwerpers.

071Talks
Korte, krachtige en regionale inspiratie over onderwerpen die voor elke ondernemer van belang zijn en aan een goed en beter ondernemersklimaat bijdragen. Dát is waaruit het plenaire programma van Ondernemersdag071 bestaat. De talks worden verzorgd door makelaar Wim de Leeuw met een analyse van de regionale woningmarkt, wethouder Robert Strijk over de kansen van regiomarketing en samenwerking en Studio Moio over de kracht van vernieuwen buiten gebaande paden.

Actieve netwerkborrel
Geïnspireerd worden is leuk, maar nieuwe contacten leggen met mogelijk commerciële kansen is natuurlijk nog beter. Daarom worden ondernemers tijdens het afsluitende programmaonderdeel actief met elkaar in contact gebracht.

Aanmelden
Ondernemersdag071 vindt plaats bij Holiday Inn Leiden van 15.30 tot 19.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en wordt mede mogelijk gemaakt door Economie071 en Rabobank Leiden-Katwijk. Unity FM treedt op als mediapartner. Aanmelden kan via www.ondernemersdag071.nl.

Programma
15.00 uur Inloop inspiratiesessies
15.30 uur Start inspiratiesessies
16.15 uur Inloop 071Talks
16.45 uur 071Talks
17.30 uur Actieve netwerkborrel
19.00 uur Einde Ondernemersdag071