Het Schuttersveld is verrijkt met een nieuw kunstwerk van Marit Zandbergen: Waar dwarrelen je brengt. Op 10 november jl. werd het kunstwerk officieel onthuld door het bestuur van Business Platform Schipholweg en het bestuur van Beelden in Leiden.

Het Business Platform Schipholweg is vorig jaar gestart met het plaatsen van een kunstwerk op het Schuttersveld om hiermee verbinding te leggen met het centrum van Leiden. De ondernemers van de Schipholweg zijn van mening dat kunst verbindt en het plaatsen van een kunstwerk op het Schuttersveld bleek een logische stap. De keuze voor dit specifieke beeld is tot stand gekomen door bemiddeling van de Stichting Beelden in Leiden.

Waar Dwarrelen je brengt toont een mensfiguur en een blad ineen en was eerder dit jaar te zien tijdens de 4e editie van Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. De kunstenares drukt er de twee-eenheid tussen mens en natuur mee uit. Waar de een ophoudt en de ander begint, is niet te zeggen. Het is een interactie van tegenovergestelde krachten, als in een gevecht, maar ook het meebewegen met elkaar, als in een dans. Met haar beeld wil Zandbergen de kijkers bewust maken van die intrinsiek menselijke dualiteit.

(Foto’s: Chris de Waard en Emile van Aelst).