Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Alleen voor leden en genodigden.

2019: Nederlands themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’

Het bestuur van Business Platform Schipholweg-Schuttersveld nodigt haar leden en relaties van harte uit gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden met een Nieuwjaarslunch op maandag 21 januari 2019 om 12.30 uur, bij Crown Business Center, Schipholweg 103, Leiden.

Als spreker is uitgenodigd Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing, om iets te komen vertellen over het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw en welke activiteiten er in Leiden rondom dit thema worden georganiseerd.

Aanleiding voor dit jaarthema is de 350ste sterfdag van de beroemde Hollandse Meester op 4 oktober 2019. Het hele jaar zijn er tal van activiteiten in onder meer Den Haag, Leiden, Leeuwarden en Amsterdam met bijzondere tentoonstellingen in onder andere: Museum De Lakenhal, het Fries Museum, Het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis en het Rijksmuseum.

De jonge Rembrandt in Leiden
In 1606 werd Rembrandt van Rijn als negende kind van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke welvaart en ontwikkelde zich in het begin van deze Gouden Eeuw tot groot kunstenaar. Na jaren van experimenteren en van lesgeven, groeide Rembrandt uit tot een internationale beroemdheid. Amsterdam is vaak de plek waar de meester-schilder mee geassocieerd wordt, maar in Leiden ontwikkelde de ‘Jonge Rembrandt’ zich!

                                          

Aanmelden is verplicht en alleen voor leden en genodigden: info@ovschipholweg.nl