Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Business Platform Schipholweg-Schuttersveld sponsort ook dit jaar weer enkele evenementen in Leiden.

Leiden International Film Festival (LIFF) is één van die evenementen. Opgericht in 2006 is het Leiden International Film Festival tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema.

Van 29 oktober tot en met 8 november wordt het festival gehouden. Het had de vijftiende editie van het LIFF moeten worden maar in verband met de overheidsrichtlijn om anderhalve meter afstand te houden, houdt de organisatie het op editie 14.5. Het festival draait weer allerlei films in het Kijkhuis, Trianon en dit jaar ook Lido. Elf dagen lang worden de Leidse bioscopen overgenomen, maar ook het internet wordt erbij betrokken.

LIFF online
De grootste en belangrijkste toevoeging aan het festival in 15 jaar: online filmzalen! Voor het eerst kun je dit jaar via een online portal festivalfilms kijken. Films hebben net als in de bioscoop vaste starttijden, en natuurlijk is ook hier een lobby waar je voor en na de film kunt napraten met andere bezoekers en wat te eten kunt bestellen. LIFF 2020 krijgt drie online zalen, die vernoemd zijn naar drie klassieke Leidse bioscopen: Luxor, Rex & Camera.

Het volledige programma staat op de website www.liff.nl