Ondernemend Leiden heeft er een nieuwe partner bij. Op donderdag 17 september hebben de voorzitter van Business Platform Schipholweg-Schuttersveld (BPS), Aad Barnhoorn, en de voorzitter van Ondernemend Leiden, Nico Tates, hun handtekening gezet onder een tweejarige overeenkomst. Met deze samenwerking kan Ondernemend Leiden nog beter doen waar het voor staat, namelijk het stadsbreed behartigen van belangen voor ondernemers. 

Voorzitters van beide partijen zijn verheugd over de samenwerking. Barnhoorn: “De samenwerking gaat ons veel opleveren. Het is mooi dat het gebied rondom de Schipholweg en het Schuttersveld nu beter op de kaart komt. Door de expertise en goede politieke connecties van Ondernemend Leiden, denken wij samen een aantal doelen te kunnen bereiken. Denk hierbij aan de verlaging van de Onroerendezaakbelasting (OZB), Leiden is veruit de duurste gemeente in regio, en het LED-schermen project, waarmee we informatieschermen plaatsen om de aantrekkelijkheid van de stad te verbeteren.”

Ondernemend Leiden-voorzitter Tates onderstreept de kracht van samenwerking: “Vanaf nu kunnen we nog beter handelen in het gemeenschappelijke ondernemersbelang. Ons draagvlak van en voor de Leidse ondernemers is wederom vergroot en dat is nodig ook. Zo kunnen we gebruikmaken van elkaars kennis, expertise en connecties om het ondernemersklimaat in de stad te verbeteren. Samen sta je immers altijd sterker.”

Naast het LED-schermen project en een verlaging van de OZB, zullen beide partijen elkaar vinden en ondersteunen op thema’s als parkeren, bereikbaarheid, ruimte voor bedrijven, vestigingsklimaat en de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.